Check us out on Facebook Fiesta Fanatics Public FB Page

Fiesta Quiz – How well do you know your Fiesta??

Posted on August 18, 2009 by FiestaFan

Are you truly a Fiesta Fanatic? Try this quiz. Careful, the answers are shown at the bottom, so you may want to hide them from yourself.

Fiesta Fanatic Quiz

Are you a true fiesta fanatic or just a wannabe? Test your skills here!

1) Which color listed below was NOT one of the original Fiesta colors first introduced in 1936?
a. Red
b. Green
c. Ivory
d. Turquoise

2) In 1959, which color was introduced as the eleventh color, considered very desirable by collectors today?
a. Red
b. Medium Green
c. Cobalt
d. Turquoise

3) Which of the pieces listed below has the distinction of being the only piece of Fiesta NOT designed by Frederick Hurton Rhead?
a. 2-Pint Jug
b. Tripod Candle Holders
c. Syrup
d. Ash Tray

4) Color is important in determining the value of a relish tray. Which colors are most desirable base colors?
a. Red/Turquoise
b. Red/Cobalt
c. Red/Green
d. Red/Yellow

5) Which of the following innovations implemented by HLC was key to mass production of pottery?
a. Continuous tunnel kilns
b. Dipping tubs
c. In-mold casting
d. Periodic kilns

6) Fiesta was first offered for sale in:
a. 1934
b. 1935
c. 1936
d. 1937

7) Which of the following was never marked with the Fiesta trademark?
a. Disk pitcher
b. Nappy bowl
c. Juice Tumbler
d. 10-inch plate

8) Which of the following was never produced for the origional Fiesta line?
a. Footed Salad Bowl
b. Butter Dish
c. Carafe
d. Egg Cup

9) The original Fiesta juice pitcher is most often found in what color?
a. Red
b. Turquoise
c. Yellow
d. Medium Green

10) What distinguishes a Fiesta creamer/sugar bowl set made prior to 1939?
a. Bases are flared
b. Creamer had a stick handle
c. Never made in turquoise
d. Both a & b

Answers:
1) d
2) b
3) c
4) b
5) a
6) c
7) c
8) b
9) c
10) d

Vintage Homer Laughlin Original Green Fiesta Ware Creamer
Vintage Homer Laughlin Original Green Fiesta Ware Creamer
$14.99
Time Remaining: 6d 18h 46m
Buy It Now for only: $14.99
VINTAGE FIESTA HARLEQUIN DARK GREEN BALL PITCHER JUG UNMARKED
VINTAGE FIESTA HARLEQUIN DARK GREEN BALL PITCHER JUG UNMARKED
$29.99
Time Remaining: 22d 1h 32m
Buy It Now for only: $29.99
VINTAGE 1969 IRONSTONE FIESTA TURF GREEN COFFEE MUG FIESTAWARE    r30
VINTAGE 1969 IRONSTONE FIESTA TURF GREEN COFFEE MUG FIESTAWARE r30
$22.00
Time Remaining: 28d 14h 23m
Buy It Now for only: $22.00
Fiesta Ware Christmas Tree Cardinal Luncheon Plate White Scarlet
Fiesta Ware Christmas Tree Cardinal Luncheon Plate White Scarlet
$10.00
Time Remaining: 3d 9h 23m
Buy It Now for only: $10.00
Fiesta relish tray vtg issues
Fiesta relish tray vtg issues
$16.50 (5 Bids)
Time Remaining: 3h 18m
VINTAGE FIESTA CARAFE AND LID TURQUOISE LID EXCELLENT BASE HAS SPOUT CHIP
VINTAGE FIESTA CARAFE AND LID TURQUOISE LID EXCELLENT BASE HAS SPOUT CHIP
$50.00
Time Remaining: 3d 2h 17m
Buy It Now for only: $50.00

« Previous12

One Response to “Fiesta Quiz – How well do you know your Fiesta??”

  1. Loretta Rabouin

    - 25th Mar, 11 11:03am

    I have a green square bowl that measures 10 1/4″ by 10 1/4″ inch. Is this vintage?

Leave a Reply

© 2015 Fiesta Dishes.info. All rights reserved. ColorMatic Theme by Theme Wars.